You are here

HTC komt met de Vive Focus Plus

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Fri, 22/02/2019 - 09:23

htc vive focus plus

Met de Vive Focus Plus brengt HTC een nieuwe iteratie van hun Vive Focus standalone headset. Het headset beschikt over zes-graden vrijheid (6DoF) in combinatie met 6DoF-controllers. Op die manier kunnen de controllers bewegingen registreren wanneer ze bewegen in de ruimte, in plaats van enkel de roterende bewegingen ter plaatse.

“Bij Vive vormt de aankondiging van de Focus Plus een volgende stap binnen onze toewijding om de VR-markt voor zowel bedrijven als eindklanten volledig te updaten en verbeteren”, aldus Paul Brown, General Manager bij HTC Europa. “De uitrol van de Focus Plus baant de weg voor een diepere immersie, realistischere trainingen en simulatie en een makkelijkere portering van ervaringen van de computer naar de autonome categorie.”

Het headset beschikt over een Snapdragon 835, 3K AMOLED beeldscherm met een 2880 x 1600 pixels resolutie en toegang tot de Viveport online winkel om nieuwe content en applicaties te downloaden. Met de Vive Focus Plus richt HTC zich op de zakelijke markt. Een prijsstelling ontbreekt nog, net zoals een lanceringsdatum, maar er wordt verwacht dat het toestel in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar wordt.

Add new comment

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.