You are here

Verbeter je wifi-signaal: wifi-analyzer

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Mon, 25/09/2017 - 20:44

Wie een probleem heeft met zijn draadloze internetverbinding, kan een aantal zaken doen. De eerste is de meest eenvoudige: je herstart je router. Als dat niets oplost, herstart je jouw pc. Kijk ook altijd even na op andere toestellen (verbonden met dezelfde router) of die hetzelfde probleem hebben – is dat het geval, ligt het aan de router. Anders waarschijnlijk enkel aan het betrokken toestel.

Maar wie een mobieltje heeft met Android kan nog wel wat verder zoeken wanneer deze beide oplossingen geen soelaas leveren.

Wi-Fi Analyzer

Wanneer je tegenwoordig een draadloze internetverbinding tot stand wil brengen, zal je het ongetwijfeld al gemerkt hebben: ieder huishouden heeft tegenwoordig wel een draadloze router.Die zenden allemaal een signaal uit dat elkaar duidelijk overlapt. Dankzij Wi-fi Analyserkan je van je mobieltje of tablet een toestel maken waarmee je de verschillende frequenties mooi in kaart kan brengen.

Het probleem is dat draadloze signalen allemaal naast elkaar wedijveren voor dezelfde ruimte binnen dezelfde frequentie. Sterkere signalen winnen het van de zwakkere, wat in de meeste gevallen betekent dat jouw router de anderen kan wegdrukken, maar soms is dat spijtig genoeg niet altijd het geval.

Met Wifi analyser kan je al die gebruikte frequenties in kaart brengen. Ze geven je zelfs een overzicht van de mogelijkheden die je kan gebruiken. En wanneer je de beste frequentie gevonden hebt, kan de toepassing je ook vertellen waar deze het best binnen je huis kan plaatsen, al moeten we toegeven dat de ideale plek niet altijd de plaats is waar je de verbinding ook daadwerkelijk altijd kan voorzien.

Wifi analyser is gratis te verkrijgen voor Android.

Verhoog je snelheid

Je wil waarschijnlijk niet enkel een beter signaal, maa rmisschien ook eentje dat sneller is. Dit onderwerp hebben we in het verleden al eens behandeld. We blijven trouwens nog even stilstaan bij de laatste tip die we daar gegeven hebben: zorg dat als je een aanpassing doorvoert, je ook precies weet waar je wat gedaan hebt, zodat je die wee rognedaan kan maken als je het gewenste resultaa tniet krijgt. Dat betekent peraktisch dat je één aanpassing uitvoert en deze test voor je de volgende uitprobeert.

Source

Tags:

Add new comment

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.