You are here

Microsoft laat PC en Xbox gebruikers samen gamen

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Tue, 15/03/2016 - 19:19

Vorige maand werd al duidelijk dat Microsoft de lijn tussen PC en de Xbox One steeds meer wil laten vervagen. Zo gaat het bedrijf bepaalde games als bundel voor de Xbox One en PC aanbieden, een fenomeen dat bekend staat onder de naam ‘cross-buy’. Nu stelt Microsoft gebruikers van verschillende platformen ook in staat om tegen elkaar te gamen, dit wordt ook wel ‘cross-network play’ genoemd.

Het eerste spel waarbij gebruikers van de Xbox One het tegen PC gamers op kunnen nemen is Rocket League, waar gamers met elkaar voetballen in een met een straalmotor aangedreven auto. Dit spel was bij lancering alleen beschikbaar voor de PC en PlayStation 4, waarbij ‘cross-network play’ reeds tot de mogelijkheden behoorde. Sinds vorige maand is het spel ook voor de Xbox One beschikbaar, al konden zij het in eerste instantie alleen tegen andere Xbox One spelers opnemen. Daar komt nu verandering in.

Het samen laten spelen van gamers op verschillende platformen zal niet voor alle spellen geschikt zijn. Zo zal het in Rocket League weinig problemen opleveren, aangezien de meeste PC gamers voor dit spel ook een gamecontroller gebruiken. Wij kunnen ons echter voorstellen dat het met zogenaamde ‘first person shooters’ een ander verhaal wordt, wanneer console gamers het met een gamecontroller het op moeten nemen tegen PC gamers die een muis en toetsenbord tot hun beschikking hebben.

Bron

Add new comment

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.