You are here

HP geeft goedkope Stream-laptops 802.11ac WiFi en langere accuduur

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Thu, 11/08/2016 - 22:56

Als concurrent voor de goedkope Chromebooks heeft HP de Stream-laptops in zijn assortiment, die uitgerust zijn met Windows 10 maar qua prijs in hetzelfde marktsegment vallen. Inmiddels heeft het bedrijf de bestaande modellen een upgrade gegeven, met onder andere een slankere behuizing, naast een langere accuduur en een op papier uitstekende WiFi-verbinding.

Men heeft de 11,6- en 14-inch Stream-modellen namelijk voorzien van een 802.11ac WiFi-module met een antenne-opstelling van 2x2 - wat in dit prijssegment zeker uitzonderlijk is. Details over de accu zelf werden niet gegeven, maar HP claimt dat de nieuwelingen "een paar uur langer" kunnen werken: het 14-inch geheel moet het tot 10 uur en 45 minuten uit kunnen houden op één acculading.

Dat komt overigens voornamelijk door de energiezuinige en dan ook passief gekoelde Intel Celeron N3060-processor,  met twee rekenkernen op 1,6 GHz en een geïntegreerde videochip voor het scherm met 1366 x 768 pixels. Verder is er gedacht aan 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag dat via een geheugenkaartje eventueel uitgebreid kan worden. De behuizing weegt 1,44 kilogram en is op het dunste punt zo'n 17,9 millimeter dik.

De 14-inch HP Stream zou vanaf volgende maand verkrijgbaar moeten komen in het blauw, paars en wit voor een prijs van ongeveer 220 USD. De 11-inch variant (die hardwarematig vergelijkbaar is) moet vanaf 24 augustus al te koop zijn voor 200 USD. 

 

 

bron: HP

Add new comment

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.