You are here

Bouw je eigen IoT-toestel met Arduino-beginnerskit

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Thu, 29/09/2016 - 17:34

Met Arduino-bordjes maken mensen wereldwijd voor weinig geld de meest uiteenlopende dingen. Indien je niet thuis bent in de hardware- en programmeerwereld zal je echter al snel merken dat het verwezenlijken van je dromen met Arduino-hardware niet zo eenvoudig is. Arduino werkt daarom aan een IoT-kit voor beginners.

 

Modules

Het IoT-kit, ESLOV genaamd, bestaat uit een hub en allerhande modules die je hieraan kan bevestigen. De modules kunnen zonder enige vorm van solderen worden verbonden met de hub en bevatten sensoren, knoppen en LED-displays. Door de juiste combinatie van modules aan de hub te koppelen, kan je de meest uiteenlopende toestellen maken.

Arduino levert ESLOV tezamen met software die je toelaat de modules op een eenvoudige manier te programmeren. Via de software kan je laten weten welke modules met elkaar verbonden zijn en kan je een interface maken om je creatie aan te sturen. Deze interface kan je vanaf je smartphone gebruiken.


Momenteel is het ESLOV IoT-kit nog in de ontwikkelfase. Arduino heeft echter al een hoop prototypes klaar en voert momenteel een crowdfundingcampagne uit op Kickstarter. Voor vijftig euro kan je de hub aanschaffen, een hub en drie modules kosten 89 euro en voor 160 euro krijg je de hub en acht modules.

Zoals je merkt liggen deze prijzen een stuk hoger dan voor een klassiek Arduino-bordje. Niet tegenstaande is het IoT-kit de ideale manier voor kinderen om te leren programmeren. Ook biedt ESLOV volwassenen zonder een technische achtergrond de kans om zich toe te spitsen op het Internet of Things.

Add new comment

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.