You are here

MSI lanceert Z170A Krait Gaming 3X moederbord

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Mon, 07/03/2016 - 22:15

Op de CES zagen wij hem al voorbij komen, de MSI Z170A Krait Gaming 3X. Het premium socket 1151-moederbord heeft een wit/zwart kleurenschema passend bij het Krait-thema van de fabrikant. Witte heatsinks en poorten contrasteren het zwarte PCB. De kleur rood wordt subtiel gebruikt om te hinten naar het Gaming-thema. Het moederbord is gemaakt met wat MSI noemt Military Class 5-componenten en bevat zaken als MSI LAN Manager en LAN protect, Game Boost, EZ Debug LED en Click Bios 5.

De Krait 3X is een moederbord gericht op de hoogste prestaties, aldus MSI. Het bord bevat een 7-fase VRM met 'Titanium' chokes. Er kunnen vier DDR4-modules geplaatst worden tot 3.600 MHz. Het bord ondersteunt twee PCI-Express 3.0 x16-sloten en nog eens een PCI-Express 3.0 x16 (x4). Daarnaast bevat het moederbord nog eens vier PCI-Express 3.0 x1-sloten.

Aan de opslagkant is er gedacht aan een M.2-slot op 32 Gbit/s, een 16 Gbit/s SATA-Express-poort en zes SATA 6.0 Gbit/s-poorten. Verder is er voorzien in AudioBoost 3 met dubbele hoofdtelefoonversterkers, PCB-isolatie, Nahimic Audio Enhancer 2 en een Realtek ALC1150 audiocodec. Het netwerkverkeer wordt geleid door een Intel I219-V GbE-controller. Op het I/O-paneel vinden we twee USB 3.1-poorten, waarvan één Type-A en één Type-C. Ook vinden we er vier USB 3.0-poorten en vier USB 2.0-poorten.

Op het moment van schrijven is de MSI Krait Gaming 3X te vinden in onze prijsvergelijker voor gemiddeld € 169,90 en is hij al te krijgen vanaf € 155,50.

Add new comment

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.