You are here

Hardware

Verhelp slechte wifi: 5 budgetrouters onder 100 euro getest

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Thu, 26/01/2017 - 11:59

Een router hoeft niet altijd duur te zijn om antwoord te bieden aan jouw wifi-problemen in huis.
We bekijken vijf budgetexemplaren onder 100 euro.

Wie een budgetrouter kiest, denkt dat hij een hoger risico heeft op een slecht wifi-bereik. Dat is een fabeltje, want voor weinig geld presteren sommige toestellen zelfs beter dan hun duurdere broertjes. Geavanceerde mogelijkheden zoals tri-band, extra usb-poorten en een extreem bereik hoef je evenwel bij budgetrouters niet te verwachten.

Bouw je eigen IoT-toestel met Arduino-beginnerskit

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Thu, 29/09/2016 - 17:34

Met Arduino-bordjes maken mensen wereldwijd voor weinig geld de meest uiteenlopende dingen. Indien je niet thuis bent in de hardware- en programmeerwereld zal je echter al snel merken dat het verwezenlijken van je dromen met Arduino-hardware niet zo eenvoudig is. Arduino werkt daarom aan een IoT-kit voor beginners.

 

Modules

OnePlus 3 opnieuw te koop in Europa

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Wed, 14/09/2016 - 13:32

Na een verkoopsstop van meer dan een maand is de OnePlus 3 opnieuw te verkrijgen in Europa. Na een erg succesvolle lancering – die voor het eerst gebeurde zonder uitnodiging – bleek al snel dat de smartphonefabrikant de vraag niet kon bijhouden. Wachttijden werden almaar langer, wat een probleem was aangezien het toestel enkel en alleen te kopen valt via de webshop van OnePlus.

MSI komt met VR rugzak-systeem

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Wed, 14/09/2016 - 13:29

MSI heeft de MSI VR One aangekondigd: een rugzak waarin een complete game-PC is gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om virtual reality-brillen zoals de HTC Vive te gebruiken, zonder last te hebben van kabels. Op beurzen kwam het concept al eerder langs, maar met de MSI VR One wordt het idee daadwerkelijk op de markt gebracht.

Pokémon Go Plus beschikbaar vanaf 16 september

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Thu, 08/09/2016 - 09:13


Sedert de release van Pokémon Go snakt menig trainer naar de mogelijkheid om het spel te spelen zonder smartphone in de hand. Het spel zuigt de batterij leeg, zorgt voor gevaarlijke situaties op straat, en er zijn handigere en socialere dingen dan tien kilometer te wandelen met je ogen vastgelijmd aan een klein scherm. De Pokémon Go Plus, beschikbaar vanaf 16 september, lost enkele van die problemen op.

HP geeft goedkope Stream-laptops 802.11ac WiFi en langere accuduur

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Thu, 11/08/2016 - 22:56

Als concurrent voor de goedkope Chromebooks heeft HP de Stream-laptops in zijn assortiment, die uitgerust zijn met Windows 10 maar qua prijs in hetzelfde marktsegment vallen. Inmiddels heeft het bedrijf de bestaande modellen een upgrade gegeven, met onder andere een slankere behuizing, naast een langere accuduur en een op papier uitstekende WiFi-verbinding.

Hitte blijkt niet de grootste vijand van harde schijf

Jurgen's picture
Submitted by Jurgen on Wed, 09/03/2016 - 20:25

Het is niet hitte maar vochtigheid dat het grootste gevaar vormt voor het falen van harde schijven, zo hebben onderzoekers vastgesteld. Het is een van de conclusies van een rapport waarin ze gegevens vergelijken van free-cooling datacenters met instellingen die een intern koelsysteem hanteren.

De voor- en nadelen van frisse lucht

Pages

Subscribe to Hardware